FORUM PRZENIESIONE: www.newempires.gq
ostatnio wpadł mi do głowy pomysł by zrobić dzikie zwierzęta które dało by się oswoić i wtedy walczyłyby po stronie gracza
Hmmm masz na myśli powiedzmy jakieś pieski? Czy co?
no coś koło tego ale może coś bardziej koło dzikich zwierząt takich jak wilki czy np lwy
No opcji to zbyt wiele nie ma... hmmm ale lwy i wilki dobry pomysł.
naczy miałem na myśli że tak jak monk nawraca wrogie jednostki to żeby zrobić coś podobnego ze zwierzętami
to niby dobre ale do edytora tylko w grze nawracanie zwierząt wg mnie nie ma większego sensu
to by było trochę śmieszne
i zmieniałoby za bardzo grę
choć w sumie to by były dobre jaja bo np nawracasz wilka i łazisz nim powoli mu po wiosce żeby nie zauważył i szpiegujesz
dość interesująca myśl z tymi zwierzętami i oswajaniem ich przez kapłana.. Do Słowian przede wszystkim by to pasowało, jako że przyroda dla Słowian była przedmiotem kultu. Tyle że tu mamy już podział na wiele słowiańskich narodów i czasy trochę późne jak na pogaństwo ^^ chyba żeby umożliwiała to dajmy na to technologia, coś w stylu "Powrót do korzeni" ; "Neo-Pogańskie nurty".. :>
A tak btw nie podoba mi się jak stworzono Słowian w AoE:FE .. kompletna rusyfikacja. Mówią zwyczajnie po rosyjsku, a jako monument coś a'la cerkiew. Naprawdę chyba małe pojęcie w świecie mają na temat historii naszych terenów.
Zgadzam się z tą rusyfikacją dlatego robimy ten dodatek
wiesz to jest dobre ale ja bym dał np dla jakiejś civ bonus który od feudalu pozwala na operowanie zwierzakami jak owcami ale nie możemy nimi walczyć bo to będzie już zupełnie bez sensu
Najwyżej mogłyby pomagać w polowaniach. Np. wilki/jaguary.
mhm... wg mnie raczej nie :/
Może nie monk by tresował te zwierzęta, tylko np... no nw. jakiś treser. szkolony by był np w tc. Jednak ogólnie pomysł wydaje mi się trochę pasujący do psujących klimat gry
nieee za bardzo psuje klimat
Moim zdaniem pomysł z jednej strony ciekawy ale przekombinowany... nie pasuje do gry niestety
To kompletnie niszczy ład i porządek tej gry. Osobiście fani nie lubią zbyt dużo unowocześnień i możliwości w normalnej grze, nie w edytorze.